Over ons

Zorgboerderij de Wilhelminahoeve heeft naast de initiatiefnemers Klaas Feenstra en Dina Pel een team aan medewerkers en vrijwilliger. Het zijn stuk voor stuk kanjers, omdat ze betrokken, warm en gemotiveerd zijn om te werken volgens de belevingsgerichte en persoonlijke visie die ze ondersteunen en uitdragen. Naast de medewerkers en vrijwilligers zijn er stagiaires werkzaam op de Wilhelminahoeve die een zorg of welzijn opleiding volgen.
Dina heeft jarenlange ervaring in de zorg aan (dementerende) ouderen in verschillende facetten. Van op de werkvloer tot in het management. Dina heeft het diploma verpleegkundige en is big-geregistreerd. Daarnaast heeft ze de HBO bachelor Management in de zorg behaald. Klaas is gespecialiseerd in de agrarische zijde van de zorgboerderij en onderhoud samen met een vrijwilliger het terrein, het vee en alles wat daar bij komt kijken.
Gelijkwaardigheid en respect voor normen en waarden is belangrijk in zowel het contact met bewoners, logees, bezoekers en mantelzorgers als naar medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.

Het werk

De Wilhelminahoeve is een dagbesteding voor (dementerende) ouderen, waarbij het welzijn van de bezoeker van grote waarde is en daarom onze aandachtige zorg verdient. Niet te groot, iedereen moet de aandacht blijven houden die hij of zij nodig heeft. Op de Wilhelminahoeve moet niets en mag veel. ‘Gewoon, jezelf (uniek) zijn.’
Dit houdt onder andere in dat we de bezoeker of zijn/haar vertegenwoordiger vragen wat de persoonlijke interesses zijn of zijn geweest in zijn leven. Er wordt veel aandacht geschonken aan een levensloop van de bezoeker om op die manier aan te kunnen sluiten met het bieden van activiteiten in en om de zorgboerderij.
Op de Wilhelminahoeve zijn dieren aanwezig zoals geiten, koeien en schapen, welke het heel fijn vinden om bezocht te worden. Daarnaast heeft de locatie prachtige wandelpaden die veilig en rolstoelvriendelijk begaanbaar zijn.

De Wilhelminahoeve doet wat het belooft en net een beetje meer. Om dit aan te tonen heeft de Wilhelminahoeve het kwaliteitslabel ‘Kwaliteit laat je zien’ van de federatie van Landbouw en Zorg. De Wilhelminahoeve schrijft ieder jaar een jaarverslag waarin u leest hoe we het afgelopen jaar bezig zijn geweest en wat we in de toekomst gaan doen.